Eileen4Kids vindt het belangrijk dat kleding hip, comfortabel, bijzonder en mooi is. Het is nog belangrijker dat mens en milieu niet wordt beschadigd gedurende het productie-proces. Daarom kopen wij zoveel mogelijk producten in die geen gebruik maken van kinderarbeid, schadelijk zijn voor mens en mileu en onder goede omstandigheden worden geproduceerd.

Op deze pagina vindt je informatie over de door ons verkochte merken. Wil je meer weten over de diverse keurmerken klik dan hier.

Merken met keurmerk

Brands4Kids

Creamie

CeLaVi

Mala

Me Too

Pippi

Ebbe

Bardossa

Ej sikke lej

Blue Seven

Fred’s World by Green Cotton

Hebe

Ebbe
Ebbe is een kledingmerk uit Malmö (Zweden). De kleding wordt voornamelijk geproduceerd in China, India en Turkijke. De leveranciers zijn lid van de BSCI en REACH. Er wordt geen echt leer of bont in de kleding verwerkt. Alle onderdelen in kunstleer zijn gemaakt van PU materiaal.

Maatschappelijk, ecologisch en duurzaam ondernemen.

Een van de belangrijkste kwesties voor Ebbe is om partnerschappen aan te gaan, die op lange termijn goed zijn voor de ontwikkeling van ons merk en die leidt tot een positieve ervaring van de consument. Een voorwaarde om dit te bereiken is om de sleutels tot een duurzame en verantwoorde productie te vinden in de gehele productie keten.
Werk aan ecologie en duurzame alternatieve vezels in de collectie is in ontwikkeling. Ebbe is  voortdurend bezig om haar collecties meer en meer duurzaam te maken voor de toekomst van onze wereld. Er wordt waar mogelijk, gebruik gemaakt van biologisch katoen. Ecologie is zo veel meer voor Ebbe dan alleen het kopen van biologisch katoen. We kijken naar de lange termijn situatie in de wereld en we werken dagelijks met partnerships die ons kunnen meenemen naar nieuwe duurzame niveaus van producties.

HEBE
Opgericht in een van de mooiste steden ter wereld - Riga, HEBE is een label dat de nadruk legt op: fun, verbeelding, comfort en quality. HEBE is gemaakt met zorg voor de ethische productiecyclus, sociale en ecologische verantwoordelijkheid. De essentie van de HEBE kleding blijft hetzelfde - alleen het beste voor onze kinderen! De Hebe keding wordt gekenmerkt door de prints – hand getekende illustraties, voor kids in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Kwalitatief sterke kleding die vele jaren meegaat. Alle kleding van HEBE bestaat uit 90% GOTS gecertificeerd biologisch katoen, dat niet is behandeld met schadelijke chemicaliën. Het katoen wordt geleverd door vertrouwde Europese leveranciers. 
Alle HEBE kleding wordt lokaal ageproduceerd in een kleine, huiselijke fabriek in het hart van Riga. De productie van kleding, labels, prints en verpakking gebeurt in Letland, maar ook worden er materialen besteld in buurlanden.

Brands4Kids 
Brands4Kids (1946) omvat de merken Creamie, Mala, Minymo, CeLaVi en Pippi en komt uit Denemarken. De kleding van Brands4Kids wordt op een verantwoorde wijze geproduceerd. (gedragscode). Brands4Kids is zich bewust van het feit dat de impact op het milieu verminderd en verbeterd moet worden. Dit is een continu proces waar de onderneming voortdurend over in gesprek is met leveranciers. De aandachtsgebieden hierbij zijn het gebruik van chemicaliën, het gebruik van nikkel of kleurstoffen die zware metalen bevatten. De prodcuten zijn Oeko-tex 100 gecertificeerd. 
De kwaliteit van de kleding van Brands4Kids wordt gedocumenteerd in samenwerking met het internationaal erkend testinstituut Bureau Veritas. De kleding van Brands4Kids wordt gemaakt voor zoete prinsessen, gevaarlijke piraten en alle andere actieve kinderen. Er wordt gekeken naar kwaliteit en fucntionaliteit van de kleding. 

Fred's world by Green Cotton
Green Cotton is het bedrijf achter Fred's World by Green Cotton. Bij Fred's World by Green Cotton wordt gebruik gemaakt van Gots, omdat de zorg over het milieu en de mensen belangrijk zijn. Gots zorgt voor een organische aanpak van begin tot eind product. Regenkleding wordt gemaakt onder het bluesign label.
Onder het motto "Fashion Rules" Fred's World van Green Cotton gecertificeerd biologisch katoen en milieuvriendelijke productie gecombineerd met het produceren van speelse, modieuze kinderkleding. Fred's World is een wereld van plezier, speelsheid, kleuren en werelds toekostgercht. Frend's World by Green Cotton is ontworpen met een Scandinavische  aanpak voor de ontwikkeling van kinderen, Er zijn geen prinsen en prinsessen, maar actieve kinderen met zin in het leven in functionele kleding.
Laatste update 16-01-2020