Keurmerk en/of certificering

De kleding die Eileen4Kids verkoopt draagt in veel gevallen een keurmerk of heeft een certificering. Deze keurmerken en certificaten worden uitgegeven door organisaties. Op deze pagina vind je een korte omschrijving van de diverse keurmerken, wil je meer informatie over de keurmerken klik dan op het logo. Wil je weten welke merken een keurmerk hebben ga dan naar de pagina “Wat draag je?

Oeko-Tex standard 100

Oeko-Tex Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker.

De standaard wordt beheerd door de International Oeko-Tex Association. Bij de International Association for Research and Testing in the Field of Textile Ecology (Oeko-Tex) zijn instituten aangesloten die testen of producten aan de criteria voldoen. De organisatie heeft zelf testinstituten hiertoe geautoriseerd. Een certificaat heeft een geldigheidsduur van een jaar.

BSCI

BSCI (Business Social Compliance Initiative) heeft als doel de arbeidsomstandigheden te verbeteren, waarbij te denken valt aan: het recht op het vormen van een vakbond, veilige werkomstandigheden en geen dwang- en kinderarbeid.

REACH

Reach is een systeem voor registratie, evaluatie en toelating van chemische stoffen die in de Europese Unie geproduceerd of geïmporteerd worden.

Gots gecertificeerd

GOTS (Global Organic Textile Standard) is ontwikkeld om biokatoen en andere biologisch geteelde vezels verder te produceren tot een duurzaam kledingstuk of textiel.