Kinderkleding tips voor stoere kinderen met Blue Barn Jeans

Blue Barn Jeans - spijkerbroeken - Eileen4Kids

In de winter van 2020 zijn wij gestart met het Nederlandse merk Blue Barn Jeans. Voor mijzelf is er altijd wel een reden om op zoek te gaan naar die, voor mij, ene leuke spijkerbroek. Wat ik zelf belangrijk vindt in een spijkerbroek is het fit comfort. Nu vraag jij je natuurlijk af wat ik hier mee bedoel. Een jeans moet als gegoten zitten, niet te strak, maar zeker niet te los. Voor mij is een jogjeans een broek met dé ideale fit. De jogjeans is soepel, voorzien van stretch waardoor de broek als gegoten zit. Lees hier alles over de geschiedenis van de spijkerbroek en de Blue Barn Jeans collectie.

Leuke weetjes over de spijkerbroek

Voor dit blog ben ik kort in de geschiedenis van de jeans gedoken, wist jij dat:

 • de eerste spijkerbroeken zijn gemaakt vanaf 1853;
 • in San Francisco (Californië);
 • door Levi Strauss;
 • gemaakt van gekeperde katoenen stof (denim (spijkerstof);
 • klinknagels de zakken verstevigden (dit omdat de zakken als eerste slijtage vertoonden);
 • standaard vijf zakken heeft (twee aan de achterzijde, twee steekzakken aan de voorzijde met een klein zakje aan de voorzijde);
 • de spijkerbroek zijn intrede deed in Europa na WOII.

 

Kennismaken met Blue Barn Jeans

Het Nederlandse kledingmerk Blue Barn Jeans wordt door Eileen4Kids verkocht sinds oktober 2020. Een stoer merk voor jongens en meisjes in de maten 92 t/m 176. De collectie bestaat uit Jeans, t-shirts, jasjes, rokjes en sweaters. Bij dit merk vindt je al jouw kleding die niet mag ontbreken in een moderne kledingkast. Zelf vinden wij het prettig dat de broeken direct zijn bij te bestellen. Zit jouw maat er niet bij of wil jij meer exemplaren van die ene broek, mail ons en wij laten je binnen 48 uur weten of wij meerdere exemplaren kunnen leveren.

De Jeans collectie van Blue Barn Jeans heeft een breed aanbod in spijkerbroeken in het assortiment met als hoofdkenmerken comfort, kwaliteit en duurzaam. Gemaakt van katoen en elastan, wat ervoor zorgt dat de spijkerbroeken een optimale pasvorm hebben. De kleding wordt gemaakt in een BSCI gecertificeerde fabriek.

Blue Barn Jeans Dirty stone

Blue Barn Jeans - Dirty Stone - skinny fit jongens denim - Eileen4Kids

Stoere jongens en meisjes jeans

Blue Barn Jeans - kinderkleding - Eileen4Kids

Blue Barn Jeans vintage

Blue Barn Jeans - Vintage - skinny fit meisjes denim

 

Waar wordt de Blue Barn Jeans kleding gemaakt?

De kinderkleding van Blue Barn Jeans wordt gemaakt in China in een BSCI gecertificeerde fabriek. Een fabriek krijgt het BSCI certificaat als zij voldoen aan bepaalde voorwaarden, dit zijn o.a.:

 • geen kinderarbeid;
 • geen dwangarbeid;
 • milieuvriendelijke en gezonde werkovergeving;
 • minimumloon;
 • veilige werkomgeving;
 • inzet voor een maatschappelijk verantwoord beleid.

 

Blue Barn Jeans - kinderkleding - Eileen4Kids

Blue Barn Jeans - kinderkleding - Eileen4Kids

 

Het onderscheidende karakter van Blue Barn Jeans

Sinds het ontstaan van de spijkerbroek (jeans/denim) is de ontwikkeling niet stil blijven staan. Voordat jouw spijkerbroek in je kledingkast ligt is er een heel verwerkingsproces aan voor afgegaan. Denk hierbij aan het oogsten van het katoen, spinnen van het garen, weven van de stof, het verven en wassen.

Blue Barn Jeans koopt zijn stoffen bij leveranciers uit o.a. Hong Kong, New York en Parijs. (lid van bluesign®

De kleding wordt gemaakt in een fabriek in China. Tijdens het maken van jouw denim wordt er veel water gebruikt. In de wasserijen die voor jouw Blue Barn Jeans worden gebruikt wordt het verbruikte water hergebruikt. Dit om verspilling tegen te gaan. Op dit moment wordt nog niet 100% van al het gebruikte water gerecycled. Het ontwikkelingsproces om dit te verbeteren wordt voortgezet.

Een aantal producten van Blue Barn Jeans worden gemaakt met behulp van laser finished. Dit houdt in dat de stof wordt bewerkt met behulp van laserstralen. Hiermee worden de verschillende patronen in de stoffen gemaakt.

Blue Barn Jeans meisjes jeans met bloemenprint

Blue Barn Jeans jongens spijkerjasje met groene rugprint

Blue Barn Jeans - spijkerjasje - dirty stone - lichte wassing - Eileen4Kids

De kleding is GOTS gecertificeerd. Dit houdt in dat de kleding een biologische oorsprong heeft, ecologisch wordt geproduceerd en op maatschappelijk verantwoorde wijze wordt geproduceerd. Het is een keuringssysteem dat door een onafhankelijke commissie wordt gecontroleerd.

Het laatste onderscheidende karakter van de kleding is uniek en voor ons een eenvoudige manier om de trendy spijkerkleding op te bergen in ons magazijn. De meisjeskleding heeft een gele stoffen label en voor de jongens is dit groen

 

Nieuwsgierig geworden? Shop nu jouw Blue Barn Jeans kleding bij Eileen4Kids. De verwachting is dat de collectie vanaf half februari 2021 wordt uitgebreid en vernieuwd.

 

Shop jouw Blue Barn Jeans spijkerbroek

Blue Barn Jeans

Laatste Eileen4Kids nieuws

Vanaf half februari 2021 wordt er een spaarpunten systeem geïntroduceerd bij Eileen4Kids. Bij iedere aankoop ontvang je bij besteding van € 10,- 1 spaarpunt. Deze spaarpunten zijn € 0,50 waard en deze kun je bij je volgende aankoop van minimaal € 25,- euro inwisselen.

In jouw account kun je gemakkelijk zien hoeveel punten je hebt gespaard.

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.eileen4kids.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 190 reviews.