Eileen4Kids vindt het belangrijk dat kleding hip, comfortabel, bijzonder en mooi is. Het is nog belangrijker dat mens en milieu niet wordt beschadigd gedurende het productie-proces. Daarom kopen wij zoveel mogelijk producten in die geen gebruik maken van kinderarbeid, schadelijk zijn voor mens en milieu en onder goede omstandigheden worden geproduceerd.

Op deze pagina vindt je informatie over de door Eileen4Kids verkochte merken. Wil je meer weten over de diverse keurmerken klik dan hier.

Blue Barn Jeans

De kleding van Blue Barn Jeans wordt geproduceerd in China en Turkije. De eigenaren van Blue Barn Jeans staan in direct contact met de producenten en zien toe op duurzaamheid, milieu en het menselijke aspect van het productieproces.

De jeans producten van Blue Barn Jeans worden gemaakt in een gecertificeerde BSCI fabriek in China. Er wordt op een verantwoorde manier gewerkt denk hierbij o.a. aan: uitbetaling minimum loon, veilige en gezonde werkomgeving voor de medewerkers.

De Sweaters en T-shirts worden geproduceerd in Turkije en zijn GOTS-gecertificeerd. De materialen voor de shirts worden gemaakt van biologische materialen en ook nu wordt er gekeken naar sociale en milieu aspecten binnen het productieproces.

Brands4Kids

Onder het huismerk van Brands4Kids (1946) vallen diverse kinderkledingmerken die Eileen4Kids in de webshop heeft. De merken in de webshop: CeLaVi, CreamieMe Too, Minymo en Pippi. De kleding van Brands4Kids wordt op een verantwoorde wijze geproduceerd. (gedragscode) Brands4Kids is zich bewust van het feit dat de impact op het milieu verminderd en verbeterd moet worden. Dit is een continu proces waar de onderneming voortdurend over in gesprek is met leveranciers. De aandachtsgebieden hierbij zijn het gebruik van chemicaliën, het gebruik van nikkel of kleurstoffen die zware metalen bevatten. De producten zijn Oeko-tex 100 gecertificeerd. De kleding van Brands4Kids wordt gedocumenteerd in samenwerking met het internationaal erkend testinstituut Bureau Veritas. De kleding van Brands4Kids wordt gemaakt voor kinderen met oog voor kwaliteit en functionaliteit.

Kiezeltje

Het Nederlandse merk Kiezeltje is een meisjesmode merk voor kinderen in de leeftijd van 1 tot 5 jaar. De ontwerpers van het merk Kiezeltje en KIE Stone (leeftijd 6 t/m 16) vinden het belangrijk dat het gehele productie proces op eerlijke basis geproduceerd wordt. Voor beide collecties wordt uitsluitend samen gewerkt met Europese ateliers.

HEBE

HEBE is een kledingmerk dat is opgericht in Riga. Het merk legt de nadruk op: fun, verbeelding, comfort en kwaliteit. HEBE is gemaakt met zorg voor de ethische-, sociale- en ecologischeverantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid voor een duurzaam en hoogwaardig productieproces ligt bij de ontwerpers en producenten. Vandaar dat de HEBE kleding en het speelgoed wordt geproduceerd in een kleine, huiselijke fabriek in het hart van Riga. De productie van kleding, labels, prints en verpakking gebeurt in Letland, maar ook worden er materialen besteld in buurlanden. De essentie van de HEBE kleding blijft – alleen het beste voor onze kinderen! De HEBE kleding en het speelgoed wordt gekenmerkt door de prints – handgetekende illustraties, voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Kwalitatief sterke kleding die vele jaren meegaat. Alle kleding van HEBE bestaat uit 90% GOTS gecertificeerd biologisch katoen, dat niet is behandeld met schadelijke chemicaliën. Het katoen wordt geleverd door vertrouwde Europese leveranciers.

Blue Seven

Blue Seven is een merk van het Duitse bedrijf H. Obermeyer GmbH & Co.KG. Het modebedrijf is opgericht in 1929. Blue Seven is een betaalbaar kledingmerk van top kwaliteit. Innovatie, creativiteit, mens en milieu zijn belangrijk tijdens het productieproces. Blue seven is lid van BSCI en Aktion Mensch. De kleding wordt waar mogelijk gemaakt van biologisch katoen.

Riffle Amsterdam

Riffle Amsterdam is een GOTS gecertificeerd baby kledingmerk. Duurzame kinderkleding van zachte materialen gemaakt met aandacht voor mens en milieu. Het is belangrijk om goede en verantwoorde kleding te produceren. Het gaat om de verduurzaming van de gehele productieketen. Het niet alleen belangrijk om te denken aan het telen van biologisch katoen maar ook de verwerking van de vezels is belangrijk. Verder is het belangrijk om ook het belang van mens en milieu mee te nemen tijdens de productie van de kleding, verhandelen en het distributieproces.

OLD SOLES

“Little feet walk the earth”

Leren schoenenmode voor kleine voetjes, ontworpen in Australië, sinds 2008. Ieder seizoen schoenen voor kinderen om te leren lopen, te spelen, voor school en feesten. Comfort, stijlvol en bescherming voor voeten die in de groei zijn. De schoenen worden geproduceerd met aandacht voor mens en milieu. Het leer is getest en tijdens het productieproces worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt.

EBBE

EBBE is een kledingmerk uit Malmö (Zweden). De kleding wordt voornamelijk geproduceerd in China, India en Turkije. De leveranciers zijn lid van BSCI en REACH. Er wordt geen echt leer of bont in de kleding verwerkt. Alle onderdelen in kunstleer zijn gemaakt van PU materiaal. Ebbe staat achter een maatschappelijke, ecologische en duurzame manier van ondernemen. Dit wordt doorgevoerd in de gehele productie keten tijdens de productie van alle items. Ebbe is voortdurend bezig om haar collecties meer en meer duurzaam te maken voor de toekomst van onze wereld. Er wordt waar mogelijk, gebruik gemaakt van biologisch katoen. Ecologie is meer dan alleen het kopen van biologisch katoen. Het gehele productieproces wordt in de duurzame visie van ondernemen meegenomen. Vanuit de visie van het bedrijf wordt gekeken naar de lange termijn in de situaties in de wereld en wordt er samen gewerkt met partijen die ook naar nieuwe duurzame niveaus van productie op zoek zijn.

Fred’s world by Green Cotton

Green Cotton is het bedrijf achter Fred’s World by Green Cotton. Bij Fred’s World by Green Cotton wordt gebruik gemaakt van GOTS gecertificeerde materialen, omdat de zorg over het milieu en de mensen belangrijk zijn. Onder het motto “Fashion Rules” maakt Fred’s World van Green Cotton gecertificeerd biologisch katoen en mileuvriendelijke speelse, modieuze kinderkleding.


Laatste update 13-09-2021