Laatste nieuws (16 december 2020 – 19 januari 2021)

Udate: 12 januari 2021

 

Eileen4Kids

Wij proberen de webshop Eileen4Kids tijdens deze periode op een goede en veilige manier draaiende te houden, zodat jij toegang houdt tot de artikelen die je nodig hebt. Er wordt alles aan gedaan om 24/7 online beschikbaar te blijven en de artikelen snel en veilig te laten leveren.

 

Bezorging/bezorgstatus

De bezorgers houden afstand of zetten bestellingen bij de voordeur om fysiek contact te vermijden.

Door de drukte kan de bezorging van je pakket langer duren.

Bekijk de bezorgstatus in de mail die je van ons ontvangt. (soms komt deze mail in de SPAM terecht).

 

Inleverpunten/afhaalpunten

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zijn niet alle inleverpunten open. Na 20 december 2020 zullen nog meer punten gesloten zijn. Neem contact met ons op indien je problemen ondervind met het retourneren van je pakket. Het is raadzaam om indien je een artikel wilt retourneren dit via het contactformulier te melden.

Op de site van PostNL vindt je alle PostNL punten met openingstijden. Locatiewijzer PostNL punten.

 

Levering/verzending Nederland/België

Alle bestellingen vanaf 19 december 2020 zullen naar verwachting langer onderweg zijn.

  • vanaf 20 december 2020 zullen meerdere pakketpunten sluiten, dit houdt in dat ook wij geen of minder vaak pakketten kunnen verzenden via PostNL. Zodra er meer bekend is zal dit op deze pagina bekend worden gemaakt.
  • hou rekening met een langere verzend- en levertijd.
  • Vanaf 20 december 2020 worden de pakketten verzonden naar het buitenland door PostNL, DHL of DPD.  Ook DPD geeft aan ernstige vertragingen te hebben in het afleveren van pakketten. Eileen4Kids gaat ervan uit dat verzending naar het buitenland in januari 2021 weer (normaal) zal verlopen. Voor meer informatie verwijzen wij naar de pagina’s van PostNL, DPD  of DHL.
  • Vanaf 8 januari 2021 zien wij weer een lichte stijging in de vertraging van de pakketten bij de vervoerders. Hou hier rekening mee tijdens het bestellen. Op dit moment is de vertraging in aflevering van de pakketten ongeveer 3 werkdagen.

Artikelen besteld vanaf 21 december 2020, zowel Nederland en buitenland, zullen naar verwachting niet meer worden afgeleverd in 2020, dit mede door de drukte bij alle verzendpartijen.

Gesloten PostNL-punten

  • Indien jouw pakket ligt op een PostNL locatie die gesloten is dan wordt het pakket door PostNL naar een locatie gebracht die wel open is.
  • Pakketten die op een gesloten PostNL locatie liggen omdat je niet thuis was, worden opnieuw bezorgd. Hierover wordt je zo goed mogelijk geïnformeerd.

Retourneren van pakketten

Het is vanzelfsprekend dat je een langere retourtermijn van ons krijgt. Deze regeling gaat in op 20 december 2020. Vanaf 20 december 2020 heb je vanaf de datum van ontvangst van het artikel (afleverdatum) 45 werkdagen om een pakket retour te zenden. Neem hiervoor contact met de klantenservice op, zodat de retourtermijn kan worden aangepast.

 

 

Helaas geldt de verlenging van het retourneren niet voor alle artikelen die besteld zijn voor 21 november 2020 en die je hebt ontvangen voor die datum.